KİLİS / MERKEZ - Vatan Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

OKULUMDA İYİ UYGULAMALAR ÇALIŞMALARI

Okulumuz orta ağır zihinsel yetersizlik ve orta/ağır otizm ile bedensel yetersizliği olan öğrencilerin eğitim aldığı bir kurumdur. Okulumuzda öğrencilerimizin çoğu sosyoekonomik anlamında dezavantajlıdır. Öğrencilerimizin yüzde 70’i Suriye uyruklu öğrencilerden oluşmaktadır. Öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimizin kıyafet, çanta, ayakkabı gibi temel malzemelerin eksikliğini yaşadıkları fark edilmiştir.

Bu kapsamda öğrencilerimiz için okulda askıda kıyafet uygulaması başlatılmıştır. Gerek öğretmenlerimiz gerekse sosyoekonomik açıdan iyi durumda olan insanlarla görüşülerek uygulama hayata geçirilmiştir. Bu uygulama ile ihtiyaç fazlası kullanılmamış veya yeni alınan kıyafetler okulda ulaşılabilir bir alana konulmuştur. Öğrencisinin kıyafet ihtiyacı olduğunu düşünen öğretmenlerimiz giderek öğrencisine uygun kıyafeti almaktadır. Yıl boyunca devam edecek bu çalışma sayesinde öğrencilerimiz hem okulda kıyafetleri kirlendiğinde zor durumda kalmamakta hem de mevsimine uygun şekilde kıyafet temini yapamayan öğrencilerimize destek olunmaktadır.Bilindiği üzere kadim kültürümüzde her daim paylaşma ve yardımlaşmanın önemini görmek mümkündür. Bu çalışmada da örtük olarak yardımlaşma ve paylaşma değerlerinin önemi de dikkat çekilmek istenmiştir. Öğretmenlerimiz de zümreleri ile iletişim ve iş birliği içinde olmakta böylelikle ihtiyaçlar hızlı bir şekilde belirlenerek eksiklikler giderilmektedir. Yapılan bu çalışmanın veli, öğrenci ve öğretmenlere olumlu yansımaları olmaktadır. Bu sorumluluk çalışması sayesinde kurum içerisinde, okul-aile ve çevre işbirliğinin sağlıklı yürütülmesine olumlu katkı  sunulması sağlanmıştır.

13-03-202413-03-202413-03-202413-03-2024

Yayın: 13.03.2024 - Güncelleme: 13.03.2024 09:02 - Görüntülenme: 26